افزایش مقاومت حرارتی و خوردگی آلومینیوم با نانو پوشش‌های زیست‌سازگار

محققان شرکت "نانو آبکار ایساتیس" مستقر در پارک علم و فناوری یزد با استفاده از فناوری نانو، مقاومت به حرارت، سایش و خوردگی آلومینیوم را افزایش دادند و به گفته آنها پوشش‌های اعمال‌شده زیست‌سازگار است.
امروزه به علت تمایل به داشتن ساختمان‌های بلند، پیشرفت صنعت خودروسازی، افزایش استفاده از ماهواره‌ها و سفیه‌های فضایی و تمایل به حمل‌ونقل هوایی، وزن سازه‌ها از اهمیت خاصی برخوردار شده است. از سوی دیگر در ساخت سازه‌ها تنها استحکام آنها در نظر گرفته نمی‌شود، بلکه نسبت استحکام به وزن حرف اول را در صنایع بزرگ می‌زند. از این رو استفاده از آلومینیوم و آلیاژهای آن به خاطر استحکام بالا و فرم‌پذیری خوب مورد توجه قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که در بسیاری از کاربردهای مهندسی از این فلز استفاده می‌شود.

بر این اساس شرکت "نانو آبکار ایساتیس" مستقر در پارک علم و فناوری یزد، نانوپوشش‌هایی را برای آلومینیوم ارائه کرده و خواص آن را ارتقا بخشیده‌ است. مقاومت به خوردگی، سایش و سختی سطح "آلومینیوم پوشش‌دهی شده با اکسیدهای نانوساختار" به صورت چشمگیری افزایش یافته است؛ از این رو دامنه کاربرد آن نیز گسترش می‌یابد.

وزن کم، استحکام بالا، سختی زمینه و سطحی بالا، مقاومت به خوردگی بالا، بهداشتی بودن و زیست‌سازگاری پوشش، پایداری و مقاومت بالای پوشش در برابر اشعه فرابنفش، خواص نوری خوب و ضریب جذب تشعشع بالا، پایداری شیمیایی مناسب، مقاومت در برابر حرارت و سایش و چسبندگی بسیار بالای پوشش از جمله مزایای استفاده از آلومینیوم با پوشش‌های نانوساختار اکسیدی است.
دانش ایجاد این پوشش‌ها توسط این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری یزد بومی شده و هزینه تولید آنها نیز کاهش یافته است. همچنین با استفاده از تجهیزات پیشرفته از جمله رکتیفایرهای سوئیچینگ، این شرکت قادر است کنترل دقیقی در ایجاد این نوع پوشش‌ها داشته باشد و پوشش‌هایی را با خواص مهندسی مطلوب با کاربرد مورد نظر ایجاد کند.

"محمد هدا نصیری‌زاده"، مدیرعامل شرکت "نانو آبکار ایساتیس" و مجری طرح زمینه اصلی فعالیت این شرکت را مهندسی سطح آلیاژهای آلومینیوم دانست و گفت: از سال ۹۲ در مرکز رشد پارک علم و فناوری یزد مستقر شدیم و در سال ۹۳ به عنوان شرکت دانش‌بنیان نوپا دست یافتیم. وی هیت سینک، کلکتور مقسم آب، بوش‌های مورد استفاده در اتصالات پلیمری و ظروف آشپزخانه را از محصولات تولیدی شرکت "نانو آبکار ایساتیس" نام برد و ادامه داد: کلکتورهای تقسیم‌کننده آب تولید شده در این شرکت در حال حاضر در لوله‌کشی ساختمان‌ها استفاده می‌شود. به گفته این محقق، در لوله کشی ساختمان‌ها از کلکتورهای برنجی استفاده می‌شود که علاوه بر قیمت بالا، مشکلات بهداشتی فراوانی به همراه دارد که در طراحی جدید این محصول، چالش‌های موجود برطرف شده است.

filereader.php?p1=main_10a7cdd970fe135cf

منبع مطلب
ثبت پتنت پوشش ضد خوردگی با بهره‌گیری از نانوپلاکت‌های گرافن

ثبت پتنت پوشش ضد خوردگی با بهره‌گیری از نانوپلاکت‌های گرافن

پوشش ضد خوردگی شرکت اپلاید گرافن متریالز، پتنت انگلستان را دریافت کرد.