تولید نانو پودرهای استخوانی با کاربرد در دندانپزشکی و ارتوپدی

محققان مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی موفق به تولید و تجاری‌سازی نانو پودرهای استخوانی با کاربرد در حوزه‌های ارتوپدی و دندانپزشکی شدند.

مسعود مرادجو، مجری طرح تولید پودرهای استخوانی سنتزی ابراز داشت: یکی از محصولاتی که در همه جراحی‎های فک و صورت و همچنین در کاشت ایمپلنت و ارتوپدی از آن استفاده‌های وسیعی می‌شود، پودرهای استخوانی است که در کنار فلزات مورد استفاده قرار می‎گیرد. وی با بیان اینکه نمونه خارجی این محصول در بازار در دسترس است، خاطرنشان کرد: هر نیم سی‌سی نمونه آلمانی این محصول 500 هزار تومان به فروش می رسد، ولی محصول ما با 90 هزار تومان به بازار عرضه شد که به دلیل قیمت و کیفیت آن مورد استقبال پزشکان قرار گرفته است.

مرادجو با تأکید بر این‌که این پودرها از دو منبع "اهدایی" از انسان و "سنتزی" تولید می‌شود، یادآور شد: پودر استخوانی اهدایی از انسان در ایران نداریم؛ چون باید نمونه‌های استخوانی از سوی سازمان پزشکی قانونی در اختیار ما قرار داده شود تا با اضافه کردن یکسری مواد آن را تبدیل به پودر استخوانی کنیم. این محقق انتقال بیماری از فرد دهنده به فرد گیرنده را از دیگر چالش‌های استفاده از منبع اهدایی نام برد و افزود: یکی از دلایلی که موجب شده شیوه اهدایی در تولید پودرهای استخوانی کنار گذاشته شود، بیماری‌هایی است که توسط افراد دهنده به افراد گیرنده منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه این بیماری‌ها از طریق دستگاه‌های در دسترس قابل‌تشخیص نیستند، اظهار کرد: بیماری سرطان مغز استخوان ازجمله این بیماری‌ها است که احتمال بروز سرطان در فرد گیرنده وجود دارد؛ ازاین‌رو از سال‌های گذشته این روش در دنیا کنار گذاشته شده است. مجری طرح با تأکید بر اینکه در محصول تولیدی ما از روش سنتزی استفاده شد، اظهار کرد: پودر کلسیم اکساید و کلسیم فسفات با روش خاصی به پودر استخوانی تبدیل می‌شود. به گفته این محقق، همه این مراحل در اتاق تمیز و بر اساس استانداردهای خاصی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام می‌شود، انجام خواهد ‌شد.

وی به بیان روش تولید پودر سنتزی استخوان پرداخت و ادامه داد: روش مورداستفاده در این تحقیق روش سنتزی محلولی است، به این معنا که در فاز محلولی، مواد طبق پروتکل خاصی به یکدیگر اضافه شدند. محلول بودن این ترکیب باعث می‌شود که مواد در ابعاد نانومتر شکسته شوند. مجری طرح دراین‌باره اضافه کرد: از آنجایی این محلول در دور بالا به هم زده می‌شود، شکسته شدن مولکول‌ها را در ابعاد نانومتر و تبدیل شدن آن‌ها به نانوکریستال‌ها را به دنبال دارد. وی با بیان اینکه در این طرح به نانو هیدروکسید رسیدیم، گفت: پودر تولیدشده در حوزه‌های دندانپزشکی و ارتوپدی قابل‌استفاده است.

 

filereader.php?p1=main_cee631121c2ec9232

منبع مطلب
همکاری صنعت و دانشگاه در جهت توسعه کاربردهای تجاری گرافن

همکاری صنعت و دانشگاه در جهت توسعه کاربردهای تجاری گرافن

شرکت تیروپاتی گرافیت و دانشگاه موناش برای توسعه کاربردهای تجاری گرافن تجاری همکاری می‌کنند.