تولید نسل جدید عایق‌های نانویی در کشور

بلنکت‌های هواژل جدیدترین نسل عایق‌های حرارتی، صوتی و رطوبتی دنیا هستند که دارای تخلخل نانومتری‌اند.
تولید نسل جدید عایق‌های نانویی در کشور

حسن برگزین مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «پاکان آتیه نانو دانش» با اشاره به تولید نوع جدیدی از عایق‌های نانویی در کشور ادامه داد: با استفاده از «بلنکت‌های هواژل» با کمترین ضخامت عایق می‌توان خطوط سرد و گرم را عایق‌کاری کرد. که مزایای بسیاری دارند. به جای استفاده از 20 سانتی‌متر عایق‌های قدیمی می‌توان 5 سانتی‌متر از این عایق‌ها استفاده کرد، به همین دلیل در فضا و زمان نصب صرفه جویی صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: این عایق‌ها کاملاً به صورت آب‌گریز تولید می‌شوند. به عبارتی دیگر رطوبت و آب به هیچ عنوان تاثیری بر روی کارآیی آن ندارند؛ این درحالی است که عایق پشم شیشه و یا پشم سنگ این ویژگی را ندارند و در اثر برخورد رطوبت باعث خوردگی سطح زیر عایق می‌شوند. به گفته برگزین، این عایق‌ها دارای استحکام بسیار بالایی هستند، به طوری که با عبور از روی این عایق هیچگونه فشردگی در آن ایجاد نمی‌شود. علاوه بر این، به دلیل ساختار نانومتری، این عایق‌ها از طول عمر بالایی نیز برخوردارند. این عایق‌ها کاملاً ضد حریق هستند و تا دمای 1200 تا 1300 درجه سیلسیوس را تا مدت زمان چندین دقیقه تحمل می‌کنند به طوری که به سطح زیر عایق نیز آسیبی وارد نخواهد شد.

این محصول تنها عایقی است که از دمای منفی 200 درجه سلسیوس تا مثبت 650 درجه سلسیوس را به صورت پیوسته قابلیت استفاده دارند. به دلایل ویژگی که در این عایق وجود دارد از این محصول می‌توان در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، برج تقطیر، راکتور، خطوط انتقال، ساختمان سازی، کوره‌ها، لباس‌های ضد حریق، صنایع نظامی و هواپیما و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد. این فعال فناور بیان کرد: این شرکت در حال تولید لباس ضد حریقی است که تنها با 3 میلیمتر ضخامت تحمل 2500 درجه سلسیوس را دارد که این لباس در صنایع نظامی کشور تست خود را با موفقیت سپری کرده است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «پاکان آتیه نانو دانش» افزود: دو سفارش دهنده از کشورهای چین و روسیه به دنبال خرید دانش‌فنی این محصول هستند. برگزین به اشتغال‌زایی صورت گرفته در این شرکت اشاره کرد و گفت: در این شرکت برای 11 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شده است. به گفته این فعال فناور، ایران بعد از کشورهای آمریکا، آلمان، کره جنوبی چهارمین کشور دارنده فناوری هواژل است. مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «پاکان آتیه نانو دانش» به قیمت تمام شده اشاره کرد و گفت: قیمت تمام شده محصول این شرکت حدوداً یک پنجم قیمت نمونه مشابه خارجی آن است.