رنگدانه افزودنی به رنگ با هسته تیتانیا دوپ شده با قلع و پوسته پلیپیرول یک نانو ماده افزودنی است که در دامنه وزنی 0.1 تا 1 درصد وزنی رنگ یا رزین با هر نوع پوشش آلی اضافه شده و با ایجاد یک مخلوط همگن مورد استفاده قرار میگیرد. با اضافه شدن این مواد به هر نوع پوشش آلی میتوان مقاومت به خوردگی آن پوشش را افزایش داد. موارد کاربردی بیشتر آنها در ارتقا پوششهای آلی بهکار رفته بر روی سطوح فلزی در مجاورت محیطهای نمکی است.
توسعه محصول نانو رنگ ضد خوردگی برای شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران

اطلاعات فنــاور

اطلاعات متقاضی
شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران
شماره ثبت : 12255
راه آهن جمهوری اسلامی ایران
نحوه همکاری
قرارداد پیمانکاری
دکتر محمودیان به واسطه تحقیقات خود در دوره دکتری در مالزی توانستند به دانش فنی تولید نانو افزودنی دست پیدا کنند که باعث افزایش مقاومت به خوردگی در فلزات میشد. وی ابتدا پس از بازگشت به ایران به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان مشغول فعالیت شد و در زیرمنزل خانه پدری فعالیت تحقیقاتی خود را شروع کرد تا به نانو افزودنی برای اضافه کردن به رنگ و افزایش مقاومت به خوردگی فلزات با قیمت مناسب دست پیدا کند. شرکت صنعت معین به واسطه حمایت ستاد نانو در در پنجمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی صنایع و تجهیزات وابسته که در اردیبهشتماه ۱۳۹۶ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، حضور یافت. در این نمایشگاه مسئولین راهآهن کرمان-زاهدان نیز حضور داشتند که با شرکت صنعت معین و توانمندی شرکت مورد نظر آشنا شدند. بنابراین مسئولین راهآهن مشکل خود در زمینه خوردگی پابندهای به کار رفته در خطوط راهآهن را با دکتر محمودیان در میان گذاشتند. بنابراین شرکت راهآهن کرمان-زاهدان در اردیبهشت ماه 1397 تاییدیه عملکرد نانو افزودنی شرکت صنعت معین را برای این شرکت ارسال کرد و نیاز خود به این نوع نانو افزودنی را اعلام کرد.
اطلاعات تقاضا
افزایش مقاومت به خوردگی فلزات در تاسیسات راه آهن
به دلیل نادیده گرفتن بارهای شیمیایی بسیاری از مجتمعهای صنعتی و نهادهای مختلف که در معرض مواد خورنده قرار دارند، ضرر و زیان هنگفتی متحمل میشوند. در صنایع ریلی از پابندهایی استفاده میشود که ریل را روی بتن یا تراول نگاه میدارند که شامل پیچ و قطعات است. اتفاقی که در اینگونه محیطها رخ میدهد این است که روزها بهعلت وزش باد، ذرات شن و ماسه، این پابندها را دچار زخم و خش کرده و شبها برودت هوا، باعث شبنم زدن این قطعات شده و با آن شن که مملو از سدیوم کلرید بوده یعنی نمکی هست، روی این قطعهها لایه نمکی تشکیل شده و در روزهای بعد ضخامت این لایه بیشتر شده و باعث میشود در این محیطها ( که اصطلاحا به آن سدیم کلریدی گفته میشود) به شدت خوردگی بالا برود.