گندزدایی آب بر ج های خنک کننده پتروشیمی با استفاده از فرایند الکترولیز

گندزدایی آب بر ج های خنک کننده پتروشیمی با استفاده از فرایند الکترولیز

اطلاعات فنــاور

آتیه پردازان ظهور شریف

آتیه پردازان ظهور شریف

شماره ثبت : 422434

پست الکترونیک : info@apzsharif.com‎

وب سایت : www.apzsharif.com‎

شرکت آتیه پردازان ظهور شریف  (APZ Sharif)، از شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات با فناوری بالا در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است که در سال 1390 تاسیس شده است. این شرکت  از شرکت‌های پیرامونی دانشگاه صنعتی شریف است که با در اختیار داشتن تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی عالی، تاکنون توانسته در بیش از 50 قرارداد ساخت و تحویل محصولات تخصصی، بهینه سازی، افزایش طول عمر و مشاوره که عمدتاً در حوزه صنایع پتروشیمی بوده است، انجام وظیفه نماید.

دستگاه الکترولایزر مجموعه‌ای است از آندها و کاتدها که آب‌نمک به عنوان ورودی، وارد دستگاه می‌شودسپس به واسطه آندها و کاتدها الکترولیز می‌شود یعنی Nacl آن تبدیل می‌شود به Naocl که این در واقع گونه گندزدا کلر محسوب می‌شود و با نام آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم  شناخته می‌شود. این محصول را با دوز مورد نظر به آب تزریق می‌کنند تا در آب جلبک تولید نشود. در واقع کل کار دستگاه الکترولایزر همین است.این دستگاه 3 متر طول دارد و 50*50 سانتی‌متر هم عرض و ارتفاع آن است. شایان ذکر است که اصل فناوری دستگاه الکترولایزر، پوششی است که روی آندهای آن قرار گرفته است و با نام آندهای MMO شناخته می‌شوند. این دستگاه آب نمک می‌گیرد و در مقابل کُلر تولید می‌کند.



اطلاعات متقاضی

پتروشیمی مبین

شماره ثبت : 837

شرکت پتروشیمی مبین، یکی از بزرگترین یوتیلیتی‌های متمرکز دنیاست. این مجتمع عظیم و مدرن صنعتی در فاز یک پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در پنج بخش مجزا و مساحت 88 هکتار ساخته شده است. راه‌اندازی این مجتمع  در سال 1379 در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصویب و مهندسی تفصیلی آن توسط شرکت تکنیپ فرانسه انجام شده است. وظایف این مجتمع عظیم صنعتی شامل: تولید و توزیع برق و بخار؛ تولید و توزیع اکسیژن، نیتروژن، هوای سرویس، هوای ابزار دقیق؛  تولید و توزیع آب شیرین، آب بدون املاح، آب سرویس، آب آتش نشانی و آب کولینگ؛ دریافت وتصفیه پساب های صنعتی و بهداشتی شرکت‌های پتروشیمی منطقه؛  سوزاندن پسماندهای مایع و جامد در کوره های زباله سوز؛ دریافت گاز از شبکه سراسری و تقلیل فشار آن و توزیع بین مجتمع های پتروشیمی؛ هدف از احداث این مجتمع صرفه جویی در هزینه‌های سرمایه‌گذاری و تولیدی و کاهش قیمت تمام شده انرژی مصرفی مجتمع های مستقر در منطقه بوده است. مجمتع پتروشیمی مبین بزرگترین طرح یوتیلیتی متمرکز کشور جمهوری اسلامی ایران بوده و در نوع خود یکی از بزرگترین پروژه های دنیا به شمار می آید که در سال 1379 در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصویب و به نام شرکت پتروشیمی مبین احداث گردید که مهندسی تفصیلی آن توسط شرکت تکنیپ فرانسه انجام شده است.

نحوه همکاری

قرارداد پیمانکاری

پتروشیمی مبین با توجه به نیاز گسترده‌ای که به آب در خط تولید خود داشت در سال 2003 یک دستگاه الکترولایزر آب دریا را از یک شرکت ژاپنی خریداری می‌کند. هدف پتروشیمی مبین از خرید دستگاه الکترولایزر تصفیه آب دریا برای استفاده در خط تولید خود بود. با توجه به درخواست پتروشیمی مبین از شرکت ژاپنی، کارشناسان شرکت مذکور با حضور در پتروشیمی مبین دستگاه الکترولایزر را برای آن‌ها طراحی کرده و سپس دستگاه ساخته شد را در خط تولید پتروشیمی مبین مستقر کردند. بعد از گذشت حدود 12 سال، مسئولان پتروشیمی مبین متوجه شدند که دستگاه‌های الکترولایزر آن‌ها کارایی لازم را ندارند.پس از بازدید تکنسین های ژاپنی از دستگاه و بازگشت آن‌ها به ژاپن، طی نامه‌ای اعلام کردند که شرکت آن‌ها به دلایل خاصی از جمله تحریم، حاضر به ارائه خدمات پشتیبانی به پتروشیمی مبین و تعمیر دستگاه‌های الکترولایزر خود نیست.  از طرف دیگر شرکت آتیه‌پردازان ظهور شریف از  ابتدای تاسیس شرکت، فعالیت خود را بر ساخت پوشش‌های سرامیکی سخت و مقاوم در حوزه دفاعی متمرکز کرده بود اما به مرور زمان با توجه به رکود در بازار دفاعی کشور،  بنابراین مدیریت شرکت در اواخر سال 1394؛ تصمیم گرفت وارد فعالیت در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی شوند.

تیم مدیریتی شرکت آتیه‌پردازان برای حضور بیشتر در حوزه نفت، پتروشیمی و گاز، جلسات متعددی را مدیران بسیاری از پتروشیمی‌ها و شرکت‌های نفتی برگزار کردند  و توانمندی‌های خود در حوزه فعالیت آن‌ها را ارائه کردند. در واقع مدیران آتیه‌پردازان به دنبال ایجاد مسیرهای ارتباطی مختلف با شرکت‌های نفتی و گازی بود.

در این میان در یکی از جلسات، تیم آتیه‌پردازان به منظور ارائه توانمندی‌های شرکت خود، جلسه‌ای را با رئیس وقت مرکز ملی پتروشیمی جناب آقای مهندس بیات برگزار کردند. هدف تیم آتیه‌پردازان از جلسه مذکور این بود که بتوانند از این طریق با مجموعه‌های پتروشیمی مختلفی که در سراسر کشور وجود دارند ارتباط برقرار کنند. در این جلسه تیم آتیه‌پردازان توضیحات کاملی در زمینه توانمندی خود و به ویژه توانمندی خاص خود در زمینه تولید قطعات سوپرآلیاژی را ارائه کردند.

اطلاعات تقاضا

تولید کلر برای جلوگیری از ایجاد جلبک

در منطقه عسلویه بزرگترین مجتمع‌های پتروشیمی کشور درحال ساخت می باشند که خوراک اصلی این مجتمع ها حاصل از میدان پارس جنوبی است انتقال اب خنک از دریا با دمائی حدود c25° جهت خنک سازی تجهیزات این مجتمع‌ها توسط پتروشیمی مبین انجام می پذیرد. در سیستم یک بار گذر پتروشیمی مبین آب دریا ابتدا توسط کانالهایی واردحوضچه های اولیه می شود که در زمان خروج ازاین حوضچه نسبت به آشغال‌زدایی از آن اقدام می شود. سپس وارد حوضچه ارامش شده و در انجا سرعت و تلاطم آب گرفته می شود . نهایتاً این آب سرد توسط یک سری پمپ جهت خنک سازی تجهیزات به واحدها ارسال می گردد. با این حال نکته‌ای که در این میان وجود دارد بعضاً بر روی آب دریا جلبک تولید می‌شود که منجر مشکلاتی را در فرآیند خنک‌سازی ایجاد می‌کند. در این میان پتروشیمی‌ مبین نیاز دارد که کلر تولید کند و آن را به آب دریا اضافه کند تا جلبک بر روی آن رشد نکند.

اطلاعات فناوری

دستگاه الکترولایزر

دستگاه الکترولایزر مجموعهای است از آندها و کاتدها که آبنمک به عنوان ورودی، وارد دستگاه میشودسپس به واسطه آندها و کاتدها الکترولیز میشود یعنی Nacl آن تبدیل میشود به Naocl که این در واقع گونه گندزدا کلر محسوب می‌شود و با نام آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم شناخته میشود. این محصول را با دوز مورد نظر به آب تزریق میکنند تا در آب جلبک تولید نشود. در واقع کل کار دستگاه الکترولایزر همین است. اصل فناوری دستگاه الکترولایزر، پوششی است که روی آندهای آن قرار گرفته است و با نام آندهای MMO شناخته می‌شوند. این دستگاه آب نمک می‌گیرد و در مقابل کُلر تولید میکند.