معمولا در هنگام آشپزی بوی غذا در فضای آشپزخانه میپیچد و هنگام سرخ کردن مواد غذایی ممکن است روغن در اطراف گاز پخش شود و شکل نامطلوبی را در فضا ایجاد نماید. دانش تهویه آشپزخانههای صنعتی با سرعت زیادی در حال تکامل میباشد. هودها به دو شکل تصفیه کننده هوا و دارای خروجی هوا میباشند. هودهای تصفیه کننده هوا را به داخل خود میکشند و با استفاده از فیلترهایشان چربیها، رطوبت، گرد و غبار و بوها را از هوا جدا کرده و هوای تصفیه شده را دوباره به داخل آشپزخانه برمیگردانند. این هود ها معمولا از فیلترهای کربنی استفاده میکنند. هودهای دارای خروجی هوا به یک کانال متصل شده و چربیها و بوهای نامطبوع را از طریق آن خارج میکنند.
در برخی مدلهایی که برای رهایی از بوهای نامطلوب وجود دارد، مصلحتهای سلامتی قابل چشم پوشی میباشد زیرا مواد شیمیایی مورد استفاده در آن ها در نهایت منجر به تولید ازن میگردد که خود آلایندهای مضر میباشد. در آیندهای نزدیک، با توجه به تکنولوژی جدیدی که از فناوری پلاسما بهره میبرد دیگر نیازی به توسل به چنین اقداماتی برای از بین بردن بوی روغن پخت و پز و محیط اطراف نداریم چرا که این فناوری جدید بو را درست در همان منبع از بین میبرد.
مطالعات گذشته نشان داده است که چگونه فناوری پلاسمای سرد با خواص ضد باکتریایی خود می تواند به منظور ضد عفونی کردن پوست و زخم های انسان مورد استفاده قرار گیرد, باکتری های مقاوم در برابر دارو را از بین ببرد و شپش, قارچ و ویروس ها را نابود کند. پس چرا این فناوری برای خلاص شدن از بوی ناشی از پخت و پز اعمال نمی گردد؟
برای مقابله با این مشکل، ابتدا پلاسما بوسیله جرقه تخلیه الکتریکی در هوای بین یک الکترود میلهای کوتاه در میان یک الکترود استوانه ای ایجاد میگردد. با تحریک میدان مغناطیسی، به صورت یک لایه پلاسمایی پیوسته گسترش یافته و در نهایت یک دیسک پلاسما ایجاد میگردد که به طور موثری مولکولهای بوی بد و سایر آلودگیها را از بین می برد. حذف بوی بد با بهرهگیری از فرآیند برای اولین بار توسط انجمن ماکس پلانک در سال 2011 به ثبت رسیده است. پیوندهای کووالانسی میتوانند از طریق الکترونهای پلاسمای تولید شده از بین بروند. این فرآیند به طور تجربی با استفاده از هوای آلوده به آمونیاک تجزیه و تحلیل شده است.
فیلترهای پلاسمای سرد که در اینجا به شکل دیسکهای بنفش دیده میشوند قادر بین از بین بردن بهای نامطبوع میباشند.
بخارهای آشپزی ابتدا توسط دو فیلتر هوای معمولی جذب می شوند. ابتدا گرد و غبار, رطوبت و ذرات ریز را از بین می برد که دود آبی، باکتریها و مولکولهای بو را باقی میگذارند. سومین فیلتر دود آبی ناشی از سوختن روغن را گیر میاندازد در حالی که فیلترهای پلاسمایی میکروبها و مولکولهای بو را با عبور دادن از خود خنثی میکنند. ذرات باقیمانده توسط یک فیلتر کربن نهایی حذف میشوند و تنها اکسیژن، رطوبت و کربندیاکسید را باقی میگذارند.
ورقه نازک پلاسمایی مولکولهای متخلف را به اجزای بیضرر تبدیل می کند که هیچ بویی ندارند و پس از آن نیازی به استخراج ندارند. همچنین این روش هزاران بار سریعتر از روش شیمیایی سنتی است. این تکنیک جدید در مقایسه شیوه فعلی که چند ثانیه طول می کشد در مقیاس میلی ثانیه خواهد بود. این تفاوت ممکن است ناچیز به نظر برسد ولی این چند میلی ثانیه اضافی توضیح میدهد که چرا هودهای آشپزی حرفهای سنتی بیش از یک متر طول دارند.
به دلیل آنکه کارتریج فیلتر تنها 10 سانتی متر می باشد سیستمهای موجود قادر به بهرهگیری از آن در سیستمهای خود هستند بدون آنکه نیازی به تغییر کل هود برای تطبیق دادن آن با تکنولوژی جدید داشته باشند.
پتانسیل بازار برای چنین فیلترهایی بسیار بزرگ میباشد. تنها در آلمان 600000 سیستم تهویه وجود دارد بنابراین با یک میانگین عمر 10 ساله, حدود 60000 هزار واحد هر سال در اینجا مورد نیاز میباشد.حتی امکان انطباق فیلتر برای استفاده خانگی نیز وجود دارد که سهم بازار فروش آن را افزایش خواهد داد.
یک نمونه از سیستم آشپزی که به فیلترهای تهویه پلاسمای سرد مجهز شده است بدون نیاز به یک سیستم تهویه بزرگ, قادر به زدودن بوها می باشد.
نمونه اولیه این فیلترهای پلاسمایی برای سال 2017 برنامهریزی شده است و در صورت موفقیت آمیز بودن، اولین دستگاه پلاسمای سرد در اوایل سال 2018 مجوز قرار گرفتن آن در اختیار تولید کنندگان هود اجاق گاز را خواهد داشت.