به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک استارتآپ موفق به تولید پانسمان با نانو الیاف سلولز میکروبی شده است. پانسمانی که برای درمان زخمهای دیابتی و سوختگی کاربرد دارد. این پانسمان در داخل کشور نمونه مشابه ندارد و محققان ایرانی با به کار بردن فناوری خاص باعث بهبود راندمان کار این پانسمان نسبت به سایر پانسمانها شدهاند. همچنین پانسمانهای خارجی نسبت به این محصول هزینه بالاتری دارند. مزیت دیگر این محصول نسبت به نمونههای مشابه خارجی سرعت تولید و تکرار پذیری آن است که سبب میشود تولید صنعتی آن با راندمان بهتری انجام شود.
استفاده از این پانسمان طول دوره درمان بیماری را کاهش میدهد که خود این موضوع باعث کاهش هزینههای درمان نیز میشود. علاوه بر این به دلیل دارا بودن ساختار شفاف پزشک میتواند وضعیت زخم را بررسی و روند درمان را بهتر مدیریت کند. همچنین این پانسمان به دلیل نانو ساختار بودن میتواند مدت زمان طولانیتری روی زخم قرار گیرد و در عین عبور اکسیژن به سطح زخم از ورود میکروارگانیسمها به سطح زخم جلوگیری کند.
در حال حاضر برای تولید پانسمانها بیشتر از فناوری نانو الکتروریسی بهره برده میشود، اما در این پانسمان با سنتز طبیعی، در عین دارا بودن ویژگیهای درمانی هزینه کاهش داده شده است. جنس پانسمان نیز سلولزی است که از سنتز باکتری تولید شده است. در حال حاضر نیز این محصول مجوز نانو مقیاس را دریافت کرده و تستهای حیوانی را نیز با موفقیت پشت سر گذاشته است و به زودی پس از دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو وارد بازار میشود.
این استارتآپ موفق شده جزو تیمهای برتر چالش زخم پوش زخم پای دیابتی ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری منتخب شود و مورد حمایت ستاد قرار گیرد. همچنین با مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در تعامل است تا فعالیتهای استارتآپ «پانوتک» با قدرت بیشتری برای ارتقای حوزه درمان پیش رود.