قرارداد پیمانکاری
کارگروه توسعه فناوری ستاد نانو معمولاً با توجه به مأموریت هر ساله در زمینه برخی از مشکلات موجود در داخل کشور اقدام به رصد فناوریهای جهانی میکند. در واقع هدف ستاد نانو شناسایی فناوریهایی اولویتداری است که برای رفع مشکلات کشور کاربرد دارند و سپس حمایت از محققان داخلی برای تمرکز فعالیتهای پژوهشی خود بر روی توسعه فناوریها مورد نظر است. در این میان با توجه به بحث کمبود آب در کشور، کارگروه توسعه فناوری ستاد نانو در سال 1392، اقدام به رصد فناوریهای مرتبط به رفع مشکل کمآبی کرد، یکی از فناوریهایی اولویتداری که شناسایی شد، توسعه غشاهای سرامیکی به منظور تصفیه آب بود. شرکت دانشپژوهان صنعت نانو موفق شدند به واسطه حمایتهایی ستاد نانو و همچنین انجام چندین پروژه پژوهشی برای شرکتها و سازمانهای مختلف، سامانه غشاهای سرامیکی به منظور تغلیظ آب پنیر و همچنین جداسازی گازها را توسعه بدهند. دانشپژوهان در سالهای 1394 و 1395 با دو طرح مذکور در برنامه نانومچ ستاد نانو شرکت کرد و هر دو طرح این شرکت در سالهای 94 و 95 به عنوان طرحهای برتر انتخاب شدند و از گرنتها و حمایتهای برنامه نانومچ برخوردار شدند. حال دانشپژوهان و ستاد نانو در طی پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست، به صورت اتفاقی متوجه شدند که یک شرکت داخلی با نام "هوگرآب " مشغول واردات غشاهای سرامیکی از کشورهایی مانند فنلاند، سوئیس و آلمان است و از طریق آنها سامانههای غشایی تصفیه پساب را تولید و به مشتریان نهایی میفروخت. این شرکت در طی نمایشگاه آب سال 1396 براساس بازخوردهای خوبی که از شرکتکنندگان دریافت کرد متوجه شد که اغلب متقاضیان شرکتهای کوچک و مشتریان خُرد مانند کارواشها، قالیشوییها و... هستند. بنابراین این موضوع باعث شد که دانشپژوهان تلاش خود را به جای شرکتهای صنعتی بزرگ بر شرکتهای خرد و کارگاههای کوچک متمرکز کند.
شرکت کوشش رادیاتور به واسطه فعالیت خود یک تصفیهخانه داشت با این حال تصفیهخانه شرکت کارایی لازم را نداشت و پس از چند بار که کارشناسان محیطزیست آب خروجی تصفیهخانه را بررسی کردند به این نتیجه رسیدند که تصفیه خانه عملکرد مناسبی ندارد و پسآب خروجی از تصفیهخانه مشکلات متعددی را در محیطزیست ایجاد میکند. به بیان دقیقتر پساّب خروجی از تصفیه خانه دارای مقدار بالایی COD و ترکیبات رنگی بود. علاوه بر این کوشش رادیاتور از آب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز شرکت استفاده میکرد که با توجه به اینکه دارای ترکیبات شیمیایی و رنگ بود باعث خشک شدن فضای سبز شرکت شده بود. البته حجم کاری شرکت کوشش رادیاتور تقریباً 5 برابر یک کارواش بود و کارشناسان ستاد نانو به این مساله توجه کرده بودند.
بنابراین در گام اول تعامل با نماینده کوشش رادیاتور صورت گرفت و پس از ارائه فنی دستگاه تصفیه پسآب توسط نماینده شرکت دانشپژوهان، مسئولان کوشش رادیاتور با خرید دستگاه تصفیه پسآب پس از انجام تست عملکردی موافقت کردند. بنابراین مسئولان دانشپژوهان در گام اول دستگاهی پایلوتی را که برای نمایشگاه آب ساخته بودند و دارای طرفیت 120 لیتر بود را در خط تولید کوشش رادیاتور نصب کردند و این دستگاه دو هفته به صورت آزمایشی کار کرد.